Nem tudom, van-e olyan ember, aki kibírja ilyenkor a tél beállta előtt pár kalóriával vagy kilojoule-lal, ki miben számol. A hideg még szokatlan a szervezetnek, a nappalok már rövidek, és az ember szervezete elkezdi követelni a táplálóbb falatokat. A boltban a nemrég még rokonszenves mozzarella enyhe visszatetszést kelt, és a salátafélék polcánál az ember úgy tolja arrébb a kosarát, mintha valami illetlen dologgal szembesülne. Kell a fenének, inkább jöjjön valami energialöket!
És itt jön a képbe a csokirögök névre hallgató újdonságunk, ami először tejcsokis változatban került a polcokra, aztán készült belőle étcsokis fajta, több naranccsal, legújabban pedig fehér csokis piros gyümölcsökkel. És ha már a szervezetünk annyira kéri az energiát, hát tessék: nem kisebb, mint 150 és 200 grammos kiszerelésben kaphatóak ezek a legkevésbé sem visszafogott ízvilágú csemegék. Ez barátok közt is másfél-két nagy tábla csokinak felel meg.
A tejcsokis és étcsokis változatot már korábban bemutattuk a facebook oldalunkon, aki azt követi, az már látta, hogy hogyan készülnek azok. A rövid lényeg az, hogy magvak és kandírozott narancshéj darabok vannak a csokiba keverve, ami egy meglehetősen ellenállhatatlan elegyet alkotnak. A fehér csokis változat, ami éppen hogy csak lejött a teszt sorról, egészen más dolgokból van, így a karaktere és ízvilága se téveszthető össze a másik kettőével. Ugyanis a fehér csokisban liofilizált málna, ribizli és eper van, ami egyszerűen hibátlan kiegészítője a fehér csokinak: ezek együtt elképesztően jól kiemelik egymás legjobb tulajdonságait. Még akik amúgy pont legyintenek a fehér csokira, ők is azt mondják, hogy “aaazta, ez …(kívánt szó behelyettesítendő)-jó!” És még nincs vége: mivel vastag csokiba vannak a gyümölcsök keverve, hosszú idő elteltével is rendkívül frissek és ropogósak maradnak.
Azt hiszem, most be is megyek a műhelybe és magamhoz veszek egy adag fehércsokis csokirögöt, mert annyit emlegettem, hogy meg is kívántam!