Szakmai elismerések

Díjaink

Nemzetközi Díjak Nemzetközi Díjak

Great Taste Awards 2019

Beriolett - Világelső bonbon

Nem ma kezdtünk a Great Taste-en indulni, hiszen 2015-ben már bekerültünk a világ legjobbjai közé többek között a zöld dió bonbonunkkal. Az idén két bonbonnal nyerünk a versenyen, melyek közül a beriolett-pisztácia rögtön a világbajnok helyre tört, ezzel a másikat, a citrusos karamellt kicsit háttérbe is szorította a nagy médiafigyelem közepette, de mi arra is nagyon büszkék vagyunk persze. A beriolett-pisztácia azért lett telitalálat, mert nem egy öncélú haute cuisine kísérlet mely a zsűrit lehengerni de a fogyasztót nem győzi meg, hanem egy ízig-vérig közönségkedvenc.

A venezuelai étcsokoládé burokban (mely önmagában is igen kellemes gyümölcsös fajta) kétrétegű töltelék van: népszerű málna-áfonya zselé ibolyával különlegesebbé téve és egy fantasztikus zöld, iráni pisztáciából készült sűrű intenzív réteg. Az ízek egymás után robbannak és mind önmagában is nagy élmény, de így egymás után tapasztalva nehéz is róla beszélni, ezt kóstolni kell! A citrusos karamella amely szintén nyert, hasonlóképpen ízek kombinációján alapul: a selymes karamella édességét a calamansi nevű intenzív citrus ellensúlyozza és hoz létre egy merőben új minőséget.

Academy of Chocolate 2019

A 2018-as eredményt ismételtük meg újabb termékekkel, de most csomagolással nem indultunk. Ezúttal bonbonokkal nyertünk mint legtöbbször. A manapság kötelező sós karamella általunk kikísérletezett értelmezését nagyra értékelte a londoni zsűri, ahogy a citrusokkal gazdagított karamella bonbon változatunkat is. Ismét sikerült egy hazai gyümölcs beszállító barátunkkal együtt sikert elkönyvelnünk, erre különösen büszkék vagyunk: a Somogyegres környékén gyűjtögetett som felhasználásával készülő som-rózsabors bonbonunk szintén meggyőzte a szigorú bírákat arról, hogy a magyar gasztroalapanyagoknak helye van a világban, és nem akármilyen szinten.

AOC2019 oklevelek

Academy of Chocolate 2018

2018-ban három díjat – ezüstöt és két bronzot – hoztunk el a szakma által legjobban elismert világversenyen. Ez volt az első év amikor már más csokoládés versenyen nem indultunk, mert szeretnénk elegendő figyelmet szentelni arra a mindennapi munkára ami ezeket az eredményeket azután megszüli és mi ebben a döntésben találtuk meg az egyensúlyt. Azért volt még különeges ez az év, mert a hagyományoktól eltérően most nem bonbonokkal indultunk, hanem olyan területen mérettük meg magunkat, ahol még kevesebb tapasztalat áll mögöttünk és ezért nagyon kíváncsiak voltunk hogy mit szólnak azokhoz a termékeinkhez a bírák. Táblás csokoládékat neveztünk (a korábbi évben Great Taste díjat nyert granolával és karamellizált magokkal ízesített madagaszkári táblákat) és csavartunk egyet a kandírozott citromhéjunkon is: kakukkfüves tejcsokoládéba mártottuk. A zsűrit egyik termék sem hagyta hidegen, mindhárommal díjat hoztunk haza Londonból.

International Chocolate Awards Eastern Europe 2017 és International Chocolate Awards World Final 2017

2017-ben először neveztünk versenyre táblás csokoládét: a 70%-os madagaszkári étcsokoládé táblánkat Granolával és enyhén sós karamellizált pekándióval, valamint a 43%-os madagaszkári tejcsokoládé táblánkat Granolával és karamellizált törökmogyoróval. A kelet-európai döntőn mindkét tábla ezüstöt kapott, ami a kategória legmagasabbja volt, hiszen nem volt abban az évben arany, az étcsokoládés változat pedig a World Final-en bronzérmes lett.

Great Taste Awards 2017

Most már hagyománynak számít, hogy minden évben begyűjtünk egy egy és kétcsillagos elismerést a gasztronómia legnagyobb világversenyén. Ebben az évben azonban kicsit eltértünk a papírformától, mert egycsillagos értékelést most egy csokoládénk se kapott, viszont kétcsillagost mindjárt három is, ezzel ez lett az eddigi legeredményesebb nevezésünk.

A Dúzsi Pentaton vörösboros bonbon, a Kahlua kávélikőrös bonbon és a piemontei mogyoródrazsé így az idén már több, egymástól független nemzetközi zsűri szerint is a világ legjobbjai közé tartozik, és erre igazán büszkék vagyunk. A pontozóbírók nagyon részletes visszajelzést adtak, ami mindig jól jön, ha valaki még tovább kívánja csiszolni az adott csokoládé minőségét. Amiben minden zsűritag egyetértett, az az, hogy az értékelt daraboknak magával ragadóan harmonikus az ízvilága, megjelenése és kidolgozottsága egyaránt.

duzsi-award
kahlua-award
mogyorodrazse-award

Academy of Chocolate 2017

Ebben az évben indultunk első alkalommal a kifejezetten csokoládékra specializálódott és szakmai körökben igen elismert Academy of Chocolate Awards versenyen, ahol nagyon szép eredményt értünk el, öt termékünket is díjazta a szakértő zsűri. A guava-joghurt bonbont, a Dúzsi Pentaton vörösboros bonbont, a Kahlua kávélikőrös bonbont és a piemontei mogyoródrazsénkat. Emellett csomagolási különdíjat kapott a párnadobozos drazsé és csokoládé csomagolás családunk, mely egyesével vagy hármasával összefogva is igényes megjelenésű.

guava-joghurt-award
vorosboros-award
kahlua-award
mogyorodrazse-award
csomagolas-award

International Chocolate Awards Eastern Europe 2016

2016-ban a fehér csokoládérögök piros gyümölcsökkel bronzérmet ért el a kelet-európai International Chocolate Awards versenyen. A fehér csokoládé és a liofilizált piros gyümölcsök (málna, eper, ribizli) üdítő és harmonikus együttest alkotnak, ízben és színben egyaránt. A habkönnyű és roppanós, illatozó gyümölcsdarabokat lágy fehér csokoládé veszi körül, melynek gyönyörű színét a belekevert málnapor adja.

feher-csokirog-award

Great Taste Awards 2016

2016-ban megerősítettük pozíciónkat a világ legjobb bonbonkészítői között. Ezúttal az ötfűszeres bonbonunk és a kókusz-mangó-passion fruit bonbonunk ért el kiemelkedő helyezést a nemzetközi mezőnyben. Az előbbi 2 csillagot ért el, ami a világ mezőnyében az ezévi legmagasabb eredmény, a másik egy csillagot ért el, ami szintén nagyon ritka sikert jelent. Mindkét bonbonunkat a nagyon harmonikus ízhatás és a kiemelkedően magas színvonalú kivitelezés miatt választották a világ élvonalába.

otfuszer GTA
kokusz_mango_passio GTA

Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre és a jövőben is azon fogunk munkálkodni, hogy a díjaink számát tovább növeljük.

Mindkét bonbon elkészítése során nagyon sokszor voltunk kapcsolatban lelkes csokoládéimádó vevőinkkel, akik nem egyszer igazán hasznos ötleteket adtak ahhoz, hogy milyen irányba fejlesszük a csokikat. Így a dicsőség egy része mindenképp őket illeti meg, mi mindenesetre bízunk abban és drukkolunk neki, hogy a jövőben is élvezzük ezt a fajta bizalmat és megkapjuk a jobbnál jobb új termékek előállításához az inspirációt. Mi magunk is tele vagyunk ötletekkel, de a legjobb termékek mindig a vevőkkel közös ötletekből születnek meg.

Great Taste Awards 2015

2015-ben első magyar csokoládéműhelyként nyertünk díjat bonbon kategóriában a legrangosabb nemzetközi gasztronómiai megmérettetésen, az angliai Great Taste Awards-on, ahol a világ minden tájáról származó termékek közül dől el, hogy abban az évben melyek lesznek méltóak egy vagy több csillagra.

gt-zoeld-dio1
gt-mlgy

Büszkék vagyunk arra, hogy egyszerre két termékünkkel is sikert arattunk:

A zöld dió töltelékkel készített bonbonunk két csillagot is begyűjtött a szigorú zsűritől, akik a termékről adott értékelésben kiemelték, hogy szívesen ettek volna belőle még.

A matcha teás bonbonunk, amelynek ízét a porított japán matcha zöld tea, lime és kandírozott gyömbér együttese adja, szintén elnyert egy csillagot.

International Chocolate Awards Eastern Europe 2015

2015. októberében a yuzu-matcha-gyömbér bonbonunk dobogós lett a kelet-európai International Chocolate Awards versenyen és ezzel kijutott a világversenyre.

ica-ee-ymgy