Termékeink egy része egyedi grafikával is készülhet. Ez tartalmazhat fényképet, logót, üdvözlő szöveget stb. – minden különösebb megkötés nélkül. Az Ön által elképzelt grafikáról látványtervet készítünk, majd fehér csokoládéra (tallér, pálcikás tallér, tallérválogatás fehér tagja, bonbonméretű korong, vágott bonbon) felvisszük. Számtalan fajta ajándék és promóciós csomag készülhet ilyen módon. Az egyedi grafika kizárólag fehér csokoládéra kerülhet, és annak is az egyik oldalára. A termék másik oldala lehet gyümölcsökkel, magvakkal vagy dekorációs cukorral szórt.

Vállalási határidőnk mennyiségtől függően egyedi termékekre akár 1 hét is lehet, pontos időtartamért kérje aktuális ajánlatunkat.

Mennyiségi megkötés nélkül egyaránt szívesen készítjük el 1 darabos vagy sokszáz csomagos megrendelését, melyre 30% előleget kérünk.

Termékeink a sütinyalóka és a ropogós gianduja crispet tartalmazó néhány bonbon kivételével mind gluténmentesek.

Laktózmentes termékeink a következőek: kandírozott narancsív, számtalan fajta táblás étcsokoládé, a tejmentes fehércsokoládé tábláink és az étcsokoládé alapú forró csokoládéink.

Termékeink mindegyikén feltüntetjük az eltarthatósági időt, mely a legrövidebb eltarthatóságú felhasznált komponenstől függ. A lehetséges időtartamok között nagy a szórás:pl. az étcsokoládénál ez maximum 2 év, tejcsokoládé esetében 1,5, fehér csokoládé esetén 1 év, a bonbonok a tölteléktől függően néhány héttől maximum fél évig, a sütinyalókák esetében két hónapig tart a minőségmegőrzés ideje. Illetve tartana, de addigra úgyis el szoktak fogyni.

A csokoládé átlagos otthoni körülmények között biztonsággal tárolható, állagromlás veszélye nélkül, amennyiben a hőmérséklet a helyiségben a 26 °C-ot nem haladja meg. Az ideális tárolási feltételek: 18-20 °C körüli hőmérséklet, alacsony páratartalom, fénytől védett hely.

Termékeinket kizárólag válogatott minőségű alapanyagokból állítjuk elő. A csokoládéink alapját madagaszkári, francia, olasz, belga és gyártók legjobb fajtái adják, mindegyikhez a leginkább hozzáillőt használjuk. A dekorációra, ízesítésre szánt gyümölcsdarabokból, magvakból szintén csakis a legkiválóbbakkal dolgozunk. Az alapanyagok keresésekor a világ vezető minőségi beszállítói mellett nem tévesztjük szem elől a hibátlan hozzávalókat előállítani képes hazai termelőket sem: a zöld diót , kökényt, somot, a friss meggyet például itthon szerezzük be.

Kísérletező hajlamú emberekkel megesik, hogy kedvet kapnak otthoni körülmények között csokoládét készíteni, a végeredmény azonban megfosztja őket a siker érzésétől. Nem is sejtik ugyanis, hogy a csokoládénak számos fajta kristályszerkezete lehet, attól függően, hogy hogyan dolgozták fel. Némelyik esetében a termék alig élvezhető, és csak egyetlenegy esetében lesz olyan, mint amit tökéletesnek ismerünk.

Az ideális kristályszerkezet eléréséhez az út a temperálás folyamatán át vezet. Ha ezt a műveletet jól végzik el, azaz a gyártás lépéseinek és a csokoládé fajtájának megfelelő különféle hőmérsékletekre melegítik-hűtik-mozgatják pont a megfelelő időben és kellő szakszerűséggel, formába öntés után hűtőben utókezelve, akkor az eredmény szobahőmérsékleten stabil, fényes felületű, egyszerre lágy, selymes és roppanós csokoládé lesz. Ehhez azonban minden részletre oda kell figyelni, pl. a műhely és a hűtő pontos abszolút és egymáshoz viszonyított hőmérsékletére is.

Összességében az alkalmazott hőmérsékletek, a hozzáértő mozgatás és tökéletes időzítés együttesen képes azt a minőséget eredményezni, amit Ön minden Sweetic termékben élvezettel fedezhet fel.

Igen, több ilyen is akad. A termékek böngészésénél írja be a diabetikus vagy paleo kulcsszót és meg fogja találni az adott kategóriában elérhető termékeinket.

Talán már hallott róla, hogy a csokoládékban több ízösszetevő található, mint a vörösborban és ráadásul ma már azt is tudni szokás, hogy egészséges élelmiszer.  Azonban a szupermarket márkákban spórolási céllal olyan alapanyagokkal váltják ki a csokoládé nemesebb összetevőit, amelyek mind az élményt, mind a csokoládé jótékony hatását tönkreteszik. Ilyen pl. a nemes és drága kakaóvaj helyett használt hidrogénezett növényi zsír, civil nevén margarin, amely kifejezetten elfedi az ízeket. Vagy ilyen a töménytelen mennyiségű cukor, ami mindennél olcsóbb, így nyakló nélkül rakják a tömegtermékbe, kiszorítva az értékesebb csokoládé összetevőket. Ha érdekli hogy mit fogyaszt és élvezni is szeretné, akkor érdemes megfizetni a különbséget és figyelni a termékcímkét, elkerülve a megannyi összetevős csokoládénak mondott termékeket. Egy valódi étcsokoládé pl. kakaómasszát, kakaóvajat és cukrot tartalmaz, ebben a sorrendben. Esetleg némi természetes vaníliát és valamilyen lecithint. És kész.

Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba még ma! A Sweetic szívesen működik együtt kiskereskedelmi üzletekkel, rendezvényszervező és ajándéktárgy forgalmazó cégekkel.

GYIK