A webshopban vásárolt termékek többféleképpen tudnak eljutni Önhöz, mely lehetőségeket nagyban meghatároz az aktuális időjárás. Mivel a csokoládé meglehetősen hőérzékeny termék, ezért a tavasztól őszig tartó időszakban a kedvezőbb árú, de lassúbb csomagautomatás megoldást sajnos mellőznünk kell.

30.000 ft feletti megrendelés esetén a szállítás INGYENES.

Téli időszakban az alábbi szállítási lehetőségek állnak rendelkezésre:

(a pontos árakat az ÁSZF-ben ellenőrizheti – a link kattintásra új ablakban nyílik meg)

MPL (magyar posta) csomagküldés háztól házig:
A legkényelmesebb és a leggyorsabb verzió.
FOXpost csomagautomata kizárólag ősztől tavaszig, hiszen a csokoládé nem szereti a meleget:
A vásárlás végén ki tudja választani az Önnek szimpatikus, Önhöz legközelebb eső csomagautomatát. Előnye, hogy nem kell a postázási címen tartózkodva várni a szállítást, akkor veszi át a csomagját, amikor van rá ideje. Ára kedvezőbb, viszont egy kicsit lassabb, mint az MPL, főleg a karácsonyi túlzsúfolt időszakban.
Személyes átvétel budapesti átadóponton:
Előnye, hogy itt sem kell a megadott címen tartózkodni a szállítást várva, a nyitvatartási időn belül bármikor átveheti a csomagját. Szállítóautónk még nyáron is megfelelő hőmérsékleti körülmények között tudja eljuttatni a csomagját az átadópontra, ahol szintén a legoptimálisabb hőmérsékleten tárolják azt. Tavasztól őszig tartó időszakban, amikor napos meleg idők vannak ajánlott az átadópontra hűtőtáskával érkezni, hogy a csokikat az üzletből hazafelé is megóvja az olvadástól.
Átadópontjainkról és azok nyitvatartásáról a rendelési felületen tud tájékozódni, itt választhatja ki a megfelelőt.
Személyes átvétel mintaboltunkban Szigetszentmiklóson INGYENES!
Bankkártyával, vagy előreutalással tudja kifizetni kosarának tartalmát. Utalásos fizetés választása esetén rendszerünk automatikusan megküldi a díjbekérőt, ami alapján az utalást tudja indítani. A fizetést követően készítjük össze csomagját és postázzuk az Ön által választott módon.
FIGYELEM! A bankok 2020 novemberében megszigorították a bankkártyás fizetéseket a vásárlók védelmében és bevezették a kétlépcsős hitelesítést, mellyel azonban tapasztalataink szerint nagyon sok vásárlónak meggyűlik a baja, vásárlását bankkártyás fizetéssel nem sikerül véglegesítenie. Ha ilyen problémába ütközik, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen előreutalásos díjbekérőt, vagy automatikusan ismételje meg a megrendelését és az előreutalásos opciót válassza.

Nyári időszakban, a melegek beköszöntével a Foxpost automatás postázási mód szünetel, az MPL csomagküldéssel ha lehet megvárjuk a következő hidegfrontot, így a postázási idő kicsit hosszabb lehet, mint a téli, csokinak kedvezőbb időjárású hónapokban. Nyáron jégakkut is teszünk a csomagba amikor szükséges, hogy biztosan megfelelő kondícióban érkezzen meg Önhöz a vásárolt termék.
Kérjük minden esetben gondoljon arra, hogy nyáron a melegben olvad a csokoládé. Praktikus ha van Önnél egy hűtőtáska esetleg még a jégakku is jól jöhet, ha túlságosan meleg van, vagy hosszú az út hazáig.

Termékeink egy része egyedi grafikával is készülhet. Ez tartalmazhat fényképet, logót, üdvözlő szöveget stb. – minden különösebb megkötés nélkül. Az Ön által elképzelt grafikáról látványtervet készítünk, majd fehér csokoládéra (tallér, pálcikás tallér, tallérválogatás fehér tagja, bonbonméretű korong, vágott bonbon) felvisszük. Számtalan fajta ajándék és promóciós csomag készülhet ilyen módon. Az egyedi grafika kizárólag fehér csokoládéra kerülhet, és annak is az egyik oldalára. A termék másik oldala lehet gyümölcsökkel, magvakkal vagy dekorációs cukorral szórt.

Vállalási határidőnk mennyiségtől függően egyedi termékekre akár 1 hét is lehet, pontos időtartamért kérje aktuális ajánlatunkat.

Egyedi megrendelését 30% előleg megfizetését követően dolgozzuk fel. A minimum mennyiség kisebb tételeknél 50, nagyobbaknál 30 db.

Termékeink a sütinyalóka és a ropogós gianduja crispet tartalmazó néhány bonbon kivételével mind gluténmentesek.

Laktózmentes termékeink a következők: kandírozott narancsív, kandírozott gyömbér, étcsokoládés rögök, kakaóbabdrazsé, fahéjas aszalt szilva drazsé, konyakmeggy bonbon, számtalan fajta táblás étcsokoládé, a tejmentes fehércsokoládé tábláink és az étcsokoládé alapú forró csokoládéink. Lehet, hogy néhányat kihagytunk a felsorolásból, nézzen szét a webshopban, ahol a lehetséges allergének között nem szerepelnek a tejszármazékok, azok laktózmentesek.

Termékeink mindegyikén feltüntetjük az eltarthatósági időt, mely a legrövidebb eltarthatóságú felhasznált komponenstől függ. A lehetséges időtartamok között nagy a szórás:pl. az étcsokoládénál ez maximum 2 év, tejcsokoládé esetében 1,5, fehér csokoládé esetén 1 év, a bonbonok a tölteléktől függően néhány héttől maximum fél évig, a sütinyalókák esetében két hónapig tart a minőségmegőrzés ideje. Illetve tartana, de addigra úgyis el szoktak fogyni.

A csokoládé átlagos otthoni körülmények között biztonsággal tárolható, állagromlás veszélye nélkül, amennyiben a hőmérséklet a helyiségben a 26 °C-ot nem haladja meg. Az ideális tárolási feltételek: 18-20 °C körüli hőmérséklet, alacsony páratartalom, fénytől védett hely.

Termékeinket kizárólag válogatott minőségű alapanyagokból állítjuk elő. A csokoládéink alapját madagaszkári, francia, olasz, belga gyártók legjobb fajtái adják, mindegyikhez a leginkább hozzáillőt használjuk. A dekorációra, ízesítésre szánt gyümölcsdarabokból, magvakból szintén csakis a legkiválóbbakkal dolgozunk. Az alapanyagok keresésekor a világ vezető minőségi beszállítói mellett nem tévesztjük szem elől a hibátlan hozzávalókat előállítani képes hazai termelőket sem: a zöld diót , kökényt, somot, a friss meggyet például itthon szerezzük be.
Mindig kutatjuk a csokihoz és a bonbonokhoz nagyon jól passzoló ritka és érdekes fűszereket, ez hozzátartozik az egyedi stílusunk kialakításához. A már többek által használt olyan csokoládés fűszerek mellett, mint pl. a tonkabab így került a receptúráinkba egy sor ritkább vagy szokatlanabb fajta is, mint pl. a sansho bors, poivre de cassis vagy lapsang souchong tea.

Kísérletező hajlamú emberekkel megesik, hogy kedvet kapnak otthoni körülmények között csokoládét készíteni, a végeredmény azonban csalódást okoz. Nem is sejtik ugyanis, hogy a csokoládénak számos fajta kristályszerkezete lehet, attól függően, hogy hogyan dolgozták fel.

A jó csokoládéhoz a szakszerű temperálás vezet el, mely kialakítja a kívánt kristályszerkezetet. Ha ezt a műveletet jól végzik el, azaz a gyártás lépéseinek és a csokoládé fajtájának megfelelő különféle hőmérsékletekre melegítik-hűtik-mozgatják pont a megfelelő időben és kellő szakszerűséggel, formába öntés után hűtőben utókezelve, akkor az eredmény szobahőmérsékleten stabil, fényes felületű, egyszerre lágy, selymes és roppanós csokoládé lesz. Ehhez azonban minden részletre oda kell figyelni.

Sokszor látni üzletekben kiszürkült csokoládét, mely gyakran morzsálódik, nem roppan. Ezt vagy a szakszerűtlen temperálás okozza, vagy a helytelen tárolás, mely tönkreteszi a temperálás eredményét. Rosszabb esetben csokoládénak hívott, de kakaóvaj helyett egyéb olcsó zsírokkal-olajokkal készült tucattermékről van szó, melynek soha nem is volt lehetséges a temperálása.

Ha szeretné megtanulni a temperálás fortélyait, érdeklődjön bonbon kurzusaink iránt, melyeket minimum 6 fős csoportok számára indítunk.

Igen, több ilyen is akad. A termékek böngészésénél írja be a diabetikus vagy paleo kulcsszót és meg fogja találni az adott kategóriában elérhető termékeinket.

A csokoládé egy nagyon gazdag íz- és élményforrás, több ízösszetevő található benne, mint a vörösborban. Ráadásul ma már az is közismert, hogy a jó csokoládé egészséges élelmiszer. 

Azonban a tömegtermelésben előállított változatok nem ilyenek: azoknál spórolási céllal olyan alapanyagokkal váltják ki a csokoládé nemesebb összetevőit, amelyek mind az élményt, mind a csokoládé jótékony hatását tönkreteszik. Például a nemes és drága kakaóvaj helyett hidrogénezett növényi zsírt (értsd: margarin) használnak, amely kifejezetten elfedi az ízeket. Ezt a veszteséget gyakran aromákkal kompenzálják. Jellemzően töménytelen mennyiségű cukrot raknak bele, ami minden normális összetevőnél olcsóbb, így le tudják csökkenteni az értékesebb csokoládé összetevők arányát.

Ha érdekli hogy mit fogyaszt és élvezni is szeretné, akkor érdemes megfizetni a különbséget és figyelni a termékcímkét, elkerülve a csokoládénak hívott másodrendű termékeket. Csokoládét nem azért fogyasztunk, hogy olcsón jóllakjunk, hanem az élvezeti értéke miatt. A pozitív élettani hatás se mellékes persze. Márpedig ha így állunk, akkor inkább kóstoljunk ritkábban és kisebb mennyiségben jó csokoládét, mint gyakran sok rosszat, igaz?

Egy valódi étcsokoládé pl. csak kakaómasszát, kakaóvajat és cukrot tartalmaz, ebben a mennyiségi sorrendben. Esetleg némi természetes vaníliát és technológiai okból minimális mennyiségű lecithint. Mást nem.

Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba még ma! A Sweetic szívesen működik együtt kiskereskedelmi üzletekkel, rendezvényszervező és ajándéktárgy forgalmazó cégekkel.

GYIK