GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK

bonbon forma

Milyen termékekre kérhetek egyedi grafikát és hogyan?

Termékeink egy része egyedi grafikával is készülhet. Ez tartalmazhat fényképet, logót, üdvözlő szöveget stb. – minden különösebb megkötés nélkül. Az Ön által elképzelt grafikáról látványtervet készítünk, majd fehér csokoládéra (tallér, pálcikás tallér, tallérválogatás fehér tagja, bonbonméretű korong, vágott bonbon) felvisszük. Számtalan fajta ajándék és promóciós csomag készülhet ilyen módon. Az egyedi grafika kizárólag fehér csokoládéra kerülhet, és annak is az egyik oldalára. A termék másik oldala lehet gyümölcsökkel, magvakkal vagy dekorációs cukorral szórt.

Vállalási határidőnk mennyiségtől függően egyedi termékekre akár 1 hét is lehet, pontos időtartamért kérje aktuális ajánlatunkat.

Mennyiségi megkötés nélkül egyaránt szívesen készítjük el 1 darabos vagy sokszáz csomagos megrendelését, melyre 30% előleget kérünk.

egyedi grafika

Melyik termékek gluténmentesek?

Termékeink a sütinyalóka és a vágott bonbon kivételével mind gluténmentesek.

gluténmentes

Melyik termékek laktózmentesek?

Laktózmentes termékeink a következőek: kandírozott narancsív, számtalan fajta táblás étcsokoládé és az étcsokoládé alapú forró csokoládéink.

 

lakózmentes

Meddig tarthatóak el a Sweetic termékek?

Termékeink mindegyikén feltüntetjük az eltarthatósági időt, mely a legrövidebb eltarthatóságú felhasznált komponenstől függ. A lehetséges időtartamok között nagy a szórás:pl. az étcsokoládénál ez maximum 2 év, tejcsokoládé esetében 1,5, fehér csokoládé esetén 1 év, a bonbonok a tölteléktől függően néhány héttől maximum fél évig, a sütinyalókák esetében két hónapig tart a minőségmegőrzés ideje. Illetve tartana, de addigra úgyis el szoktak fogyni.

 

eltarthatóság

Milyen hőmérsékleten tárolhatom a csokoládét?

A csokoládé átlagos otthoni körülmények között biztonsággal tárolható, állagromlás veszélye nélkül, amennyiben a hőmérséklet a helyiségben a 26 °C-ot nem haladja meg. Az ideális tárolási feltételek: 20 °C körüli hőmérséklet, alacsony páratartalom, fénytől védett hely.

tárolási hőmérséklet

Milyen alapanyagokat használunk?

Termékeinket kizárólag válogatott minőségű alapanyagokból állítjuk elő. A csokoládéink alapját belga és francia gyártók legjobb fajtái adják: a Callebaut, Cacao Barry és Valrhona kínálatának legjavát használjuk fel. A dekorációra, ízesítésre szánt gyümölcsdarabokból, magvakból szintén csakis a legkiválóbbakkal dolgozunk. Az alapanyagok keresésekor persze a világ vezető prémium beszállítói mellett nem tévesztjük szem elől a csúcsminőséget előállítani képes hazai termelőket sem: a zöld diós bonbonokhoz pl. egy Balaton környéki gazda készíti a töltelékbe valót.

01

Mitől lesz a csokoládé állaga pont jó?

Kísérletező hajlamú emberekkel megesik, hogy kedvet kapnak otthoni körülmények között csokoládét készíteni, a végeredmény azonban megfosztja őket a siker érzésétől. Nem is sejtik ugyanis, hogy a csokoládénak számos fajta kristályszerkezete lehet, attól függően, hogy hogyan dolgozták fel. Némelyik esetében a termék alig élvezhető, és csak egyetlenegy esetében lesz olyan, mint amit tökéletesnek ismerünk.

Az ideális kristályszerkezet eléréséhez az út a temperálás folyamatán át vezet. Ha ezt a műveletet jól végzik el, azaz a gyártás lépéseinek és a csokoládé fajtájának megfelelő különféle hőmérsékletekre melegítik-hűtik-mozgatják pont a megfelelő időben és kellő szakszerűséggel, formába öntés után hűtőben utókezelve, akkor az eredmény szobahőmérsékleten stabil, fényes felületű, egyszerre lágy, selymes és roppanós csokoládé lesz. Ehhez azonban minden részletre oda kell figyelni, pl. a műhely és a hűtő pontos abszolut és egymáshoz viszonyított hőmérsékletére is.

Összességében az alkalmazott hőmérsékletek, a hozzáértő mozgatás és tökéletes időzítés együttesen képes azt a minőséget eredményezni, amit Ön minden Sweetic termékben élvezettel fedezhet fel.

állag

Vannak diabetikus / paleo termékek a palettán?

Igen, több ilyen is akad. A termékek böngészésénél írja be a diabetikus vagy paleo kulcsszót és meg fogja találni az adott kategóriában elérhető termékeinket.

diabetikus, paleo csokoládék

Mit tudnak a prémium csokoládék a szupermarket márkákhoz képest?

Talán már hallott róla, hogy a csokoládékban több ízösszetevő található, mint a vörösborban. Ahhoz, hogy ezek az ízkomponensek fel tudjanak tárulni, érdemes letisztult alapanyagokat használni. A szupermarket márkák legtöbbször gazdaságossági megfontolásból olyan alapanyagokkal váltják ki a csokoládé nemesebb összetevőit, amelyek elfedik vagy nem engedik érvényre jutni az aromákat. Ilyen pl. a kakaóvaj helyett használt hidrogénezett növényi zsír, amely kifejezetten elfedi az ízeket. Vagy ilyen a töménytelen mennyiségű cukor, ami olcsóbb a valódi értékes csokoládé összetevőknél. Ha Ön ínyenc, akkor mindenképp érdemes magasabb minőségű kézműves terméket választania!

premium csokoládé

Szeretném én is forgalmazni a Sweetic termékeit. Mi a teendőm?

Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba még ma! A Sweetic szívesen működik együtt kiskereskedelmi üzletekkel, rendezvényszervező és ajándéktárgy forgalmazó cégekkel.
sweetic termék forgalmazás

+ There are no comments

Add yours