Posted on

Újabb Sweetic bonbonok kaptak rangos nemzetközi szakmai elismerést!

A két 2016-os nyertes bonbon

Büszkén tudatjuk, hogy a Great Taste Awards 2016 nemzetközi gasztronómiai versenyen két újabb Sweetic bonbon is magas elismerésben részesült!

A tavalyi versenyen elnyert 2 díj után idén újabb 2 díjat hozott el manufaktúránk. Bonbon kategóriában az idei évben kiosztott legmagasabb (2 csillag) elismerések egyikét az izgalmas ízvilágú ötfűszeres bonbonunk kapta, melyről a bírák a következő értékelés adták:

“A very crisp shell, otfuszer GTAexcellent chocolate, smooth ganache, deeply flavoursome with spice and fragrance.  A delicious combination well judged and well balanced. The ganache was very smooth and rich. The flavours meld well with nothing dominating but everything playing its part.”

vagyis

“A rendkívül roppanós csokoládéburok alatt kiváló csokoládéból készült selymes, gazdag ganache található, mélyen zamatos és illatos fűszerezéssel. Élvezetes és jól eltalált, kiegyensúlyozott kombináció. A ganache rendkívül alaposan eldolgozott és gazdag. Az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.”

A másik nyertes pralinénk az egzotikus hangulatú kókusz-mangó-passiógyümölcs bonbon, mely egy csillagot kapott. Erről a venezuelai étcsokoládéba burkolt ízkreációról a bírák véleménye a következő volt:

kokusz_mango_passio GTA“Stunning appearance: well-tempered, good quality chocolate. Good balance of fresh fruit and gentle coconut. A beautifully tempered shell with a stunning glossiness, appealing crack and deep flavour. All three flavours – mango, passion fruit and coconut come through and are perfectly balanced.”

azaz

“Lenyűgöző megjelenés, jól temperált, jó minőségű csokoládé. Az üde és karakteres gyümölcsök és enyhe kókusz jól eltalált egyensúlya. A gyönyörűen temperált étcsokoládéburoknak lenyűgöző a ragyogása, tökéletesen roppan, a csokoládénak mély íze van. Mindhárom íz – mangó, maracuja és kókusz – átjön és tökéletesen kiegyensúlyozott.”

A versenyen a díjazott termékek 1, 2 és 3 csillagot kaphatnak. Idén a kategóriában világszinten nem született 3 csillagos eredmény, kétcsillagos pedig mindössze 11, így a kétcsillagos bonbonunk az élen végzett, egyike lett a 2016-os évben a világ legjobbjainak kikiáltott bonbonoknak.

A világ legnagyobb s talán legszigorúbb londoni székhelyű gasztronómiai versenyét évente rendezik meg, ahol neves ételkritikusok, gasztronómiai szakemberek, Michelin csillagos éttermek séfjei, patináns áruházak beszerzési igazgatói (Harrods, Selfridges, Whole Food Markets stb.) kizárólag vakkóstolással hosszú hónapokon keresztül tesztelik, majd választják ki a világ minden tájáról nevezett 10.000 élelmiszer közül a legjobbakat. Különféle kategóriákban lehet a termékeket nevezni a gasztronómia Oscar-díjának tartott versenyre.

3 éve alapított manufaktúránknak ez már az ötödik nemzetközi díja 5 különböző bonbonnal, 2 különféle versenyen. A tavalyi és idei Great Taste Awards-on elnyert csillagok mellett ugyanis a 2015-ös évben egy másik nemzetközi versenyen, az International Chocolate Awards-on is eredményesen szerepeltünk, a matcha-yuzu-gyömbér bonbonunkat az ottani zsűri is éremmel jutalmazta. A mostani díjakra azért is vagyunk nagyon büszkék, mert tapasztalataink szerint a magyar csokoládés szakma mára nagyon magas szintre jutott, több hazai manufaktúra is egyértelműen megállja a helyét a világ élvonalában. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy ennyire erős mezőnyben ennyire eredményesen tudtunk szerepelni.

Azért is nagy öröm számunkra ez a nagyszerű eredmény, mivel idén a nevezett termékeket a vásárlóink visszajelzései és javaslatai alapján választottuk ki. Természetesen a versenyeken elért sikerek sokat jelentenek számunkra, rengeteg tapasztalatot szerzünk és fejlődünk általuk, ugyanakkor vásárlóink véleménye talán még fontosabb nekünk. Mindig nyitottak vagyunk az építő jellegű kritikákra, érdekes ötletekre, különleges kérésekre. Számos ízvariáció és megoldás, újdonság született már így műhelyünkben.

A kategória díjazottainak listája itt tekinthető meg: http://greattasteawards.co.uk/2016-winners/  Itt ezt kell kiválasztani: Food category 902 – Filled chocolates és utána megnyomni a Search gombot a listázáshoz.