Posted on

NEMZETKÖZI SZAKMAI DÍJAT KAPTUNK LONDONBAN

NEMZETKÖZI SZAKMAI DÍJAT KAPTUNK LONDONBAN

A Great Taste Award 2015 nemzetközi gasztronómiai versenyen 2 Sweetic praliné szakmai elismerést kapott Londonban.
Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, melyet joggal emlegetnek a gasztronómia Oscarjának.
Különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók. Magyarországon elsőként és egyedüliként sikerült praliné kategóriában elhoznunk összesen 3 aranycsillagot. Zölddió bonbonunkat 2 aranycsillaggal, Matcha pralinénkat 1 aranycsillaggal díjazta a szigorú zsűri, mely 400 tagból áll, és akik több ezer órát töltöttek 10.000 nevezett étel-vakkóstolásával a verseny során. A verseny csak az ízről szól, a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

Külön köszönetet mondok Vrancsik Tibornak, az Erdőkert biogazdálkodás motorjának, akitől a zölddió bonbonunk lelkét szerezzük be.
https://www.facebook.com/erdokert?fref=ts
A zsűri erről a bonbonunkról a következő szöveges értékelés adta: Gyönyörűen fényes, egyenletes csokoládé burok, atraktív megjelenés. A töltelék egészen újszerű, nagyon jó és gazdag ízvilágú. A csokoládé szép sötét és nagyon roppanós. Ettünk volna még belőle többet!

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan nagytudású szakemberek, cégek mellett szerepel a nevünk, mint Szántó Tibor, ChocoMe, Fabric csokoládé és Chococard. Ezúton is gratulálunk Nekik díjukhoz, illetve Danyi Évának a Donum Terrae-től.

A részletes eredmények az alábbi linken tekinthetők meg.
http://greattasteawards.co.uk/…

[button link=”/blog/”]Vissza a hírekhez[/button]