Szakmai elismerések

Szakmai elismerések

Szakmai elismerések

International Chocolate Awards Eastern Europe 2017 és International Chocolate Awards World Final 2017

2017-ben először neveztünk versenyre táblás csokoládét: a 70%-os madagaszkári étcsokoládé táblánkat Granolával és enyhén sós karamellizált pekándióval, valamint a 43%-os madagaszkári tejcsokoládé táblánkat Granolával és karamellizált törökmogyoróval. A kelet-európai döntőn mindkét tábla ezüstöt kapott, ami a kategória legmagasabbja volt, hiszen nem volt abban az évben arany, az étcsokoládés változat pedig a World Final-en bronzérmes lett.

Great Taste Awards 2017

Most már hagyománynak számít, hogy minden évben begyűjtünk egy egy és kétcsillagos elismerést a gasztronómia legnagyobb világversenyén. Ebben az évben azonban kicsit eltértünk a papírformától, mert egycsillagos értékelést most egy csokoládénk se kapott, viszont kétcsillagost mindjárt három is, ezzel ez lett az eddigi legeredményesebb nevezésünk.

A Dúzsi Pentaton vörösboros bonbon, a Kahlua kávélikőrös bonbon és a piemontei mogyoródrazsé így az idén már több, egymástól független nemzetközi zsűri szerint is a világ legjobbjai közé tartozik, és erre igazán büszkék vagyunk. A pontozóbírók nagyon részletes visszajelzést adtak, ami mindig jól jön, ha valaki még tovább kívánja csiszolni az adott csokoládé minőségét. Amiben minden zsűritag egyetértett, az az, hogy az értékelt daraboknak magával ragadóan harmonikus az ízvilága, megjelenése és kidolgozottsága egyaránt.

 

Academy of Chocolate 2017

Ebben az évben indultunk első alkalommal a kifejezetten csokoládékra specializálódott és szakmai körökben igen elismert Academy of Chocolate Awards versenyen, ahol nagyon szép eredményt értünk el, öt termékünket is díjazta a szakértő zsűri. A guava-joghurt bonbont, a Dúzsi Pentaton vörösboros bonbont, a Kahlua kávélikőrös bonbont és a piemontei mogyoródrazsénkat. Emellett csomagolási különdíjat kapott a párnadobozos drazsé és csokoládé csomagolás családunk, mely egyesével vagy hármasával összefogva is igényes megjelenésű.

 

 

International Chocolate Awards Eastern Europe 2016

2016-ban a fehér csokoládérögök piros gyümölcsökkel bronzérmet ért el a kelet-európai International Chocolate Awards versenyen. A fehér csokoládé és a liofilizált piros gyümölcsök (málna, eper, ribizli) üdítő és harmonikus együttest alkotnak, ízben és színben egyaránt. A habkönnyű és roppanós, illatozó gyümölcsdarabokat lágy fehér csokoládé veszi körül, melynek gyönyörű színét a belekevert málnapor adja.

Great Taste Awards 2016

2016-ban megerősítettük pozíciónkat a világ legjobb bonbonkészítői között. Ezúttal az ötfűszeres bonbonunk és a kókusz-mangó-passion fruit bonbonunk ért el kiemelkedő helyezést a nemzetközi mezőnyben. Az előbbi 2 csillagot ért el, ami a világ mezőnyében az ezévi legmagasabb eredmény, a másik egy csillagot ért el, ami szintén nagyon ritka sikert jelent. Mindkét bonbonunkat a nagyon harmonikus ízhatás és a kiemelkedően magas színvonalú kivitelezés miatt választották a világ élvonalába.

otfuszer GTA

kokusz_mango_passio GTA


Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre és a jövőben is azon fogunk munkálkodni, hogy a díjaink számát tovább növeljük.

Mindkét bonbon elkészítése során nagyon sokszor voltunk kapcsolatban lelkes csokoládéimádó vevőinkkel, akik nem egyszer igazán hasznos ötleteket adtak ahhoz, hogy milyen irányba fejlesszük a csokikat. Így a dicsőség egy része mindenképp őket illeti meg, mi mindenesetre bízunk abban és drukkolunk neki, hogy a jövőben is élvezzük ezt a fajta bizalmat és megkapjuk a jobbnál jobb új termékek előállításához az inspirációt. Mi magunk is tele vagyunk ötletekkel, de a legjobb termékek mindig a vevőkkel közös ötletekből születnek meg.

Great Taste Awards 2015

2015-ben első magyar csokoládéműhelyként nyertünk díjat bonbon kategóriában a legrangosabb nemzetközi gasztronómiai megmérettetésen, az angliai Great Taste Awards-on, ahol a világ minden tájáról származó termékek közül dől el, hogy abban az évben melyek lesznek méltóak egy vagy több csillagra.

gt-zoeld-dio

GT mlgy

Büszkék vagyunk arra, hogy egyszerre két termékünkkel is sikert arattunk:

A zöld dió töltelékkel készített bonbonunk két csillagot is begyűjtött a szigorú zsűritől, akik a termékről adott értékelésben kiemelték, hogy szívesen ettek volna belőle még.

A matcha teás bonbonunk, amelynek ízét a porított japán matcha zöld tea, lime és kandírozott gyömbér együttese adja, szintén elnyert egy csillagot.

International Chocolate Awards Eastern Europe 2015

2015. októberében a yuzu-matcha-gyömbér bonbonunk dobogós lett a kelet-európai International Chocolate Awards versenyen és ezzel kijutott a világversenyre.

ICA EE ymgy

+ There are no comments

Add yours